Tihana Nemčić, bivša finalistica Miss sporta, postala šefica muške nogometne ekipe!

Nogometni klub Viktorija iz Vojakovca, malog mjesta u blizini Križevaca, ovih dana je privukao je pažnju brojnih medija, ne samo hrvatskih nego i engleskih, njemačkih, francuskih, talijanskih, kanadskih te medija mnogih drugih država.

Nije tome razlog neki veliki sportski uspjeh nego izbor trenera. Točnije trenerice!

Taj je posao nedavno preuzela 24-godišnja Tihana Nemčić, nogometašica koja je svojedobno bila i finalistica izbora za Miss sporta, piše Jutarnji list.

Tihana je prošle je godine operirala koljeno i tek se sada vraća u pogon. “Još nisam počela igrati, nego sam samo u trenažnom procesu. Nadam se da ću uspjeti sve to iskombinirati”, rekla je lijepa nogometašica.

Zasad nema nikakvih ispada, kaže, i poštuju sve što im kaže i traži od njih. Štoviše, smatra i da kao žena ima brojne prednosti u odnosu na muške trenere.

“Muški treneri su ponekad jako, kako bih to rekla, živčani. Ja ne vičem na igrače, sve što im imam reći objašnjavam im na finiji način, ne grdim ih kada nisu dobri. Mislim da je to sa psihološke strane dobro”, objašnjava Tihana.

Djevojka rođena u Križevcima priznaje da ima veće ambicije od petoligaškog nogometa; želi se još ostvariti kao igračica, nedavno je krenula na školovanje za Uefina trenera A kategorije, a potom će ići i na Pro licencu, s kojom može voditi najbolje europske klubove

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*