Tihić: U Federaciji BiH treba ukinuti kantone

Predsjednik SDA Sulejman Tihić smatra kako bi bilo dobro kada bi Federacija BiH bila organizirana kao Republika Srpska, s dvije razine vlasti – općine i entitet, jer bi to bilo mnogo jeftinije i efikasnije.

“Mislim da bi dobro bilo da i Federacija bude organizira na dvije razine – općinsku i entitetsku i kada bismo imali nešto poput regija, kako je nekada bilo da bi se zaštitio identitet hrvatskog naroda”, izjavio je Tihić za tjednik Dani.

Po njegovim riječima, ovakav prijedlog njemu je prije tri godine uputila Doris Pack, s čime se on usuglasio, ali je tražio da se ovo predloži i HDZ-u.

Komentirajući prijetnje “sarajevskim ljetom” poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića zbog odluke da ocjena iz vjeronauka u školama Sarajevskog kantona ne ulazi u prosjek ocjena, predsjednik SDA rekao je da takva reagiranja nisu primjerena situaciji.

“Nema razloga i nije dobro da u multietničkoj i multireligijskoj zemlji jedan vjerski dostojanstvenik upućuje takve pozive i poruke”, naglasio je Tihić i dodao da se vjerski poglavari općenito, uključujući i reisa, ne trebaju baviti politikom.

Rekao je i kako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nema podršku FBiH za svoje stavove da BiH treba reorganizirati bez zadiranja u RS, prenijela je Srna.

– Možemo govoriti o drugačijoj teritorijalnoj organizaciji samo na razini cijele BiH, rekao je Tihić, ocijenivši da još nisu zreli uvjeti i da to treba ostaviti za neka druga vremena.

7 Comments

    • koja te budala pusti na ovo malo prostora sto bi se hrvatskim trebalo zvati–MARS NA DNEVNI AVAZ–TRECI ENTITET CE BITI.

  1. Zasto muslumanima smeta Hrvatski antiteta.Muslimani zela drzati Hrvate u kolonijalno polozaju i unistenje Hrvata. Muslimani su protjerali i ubili preko 130 tisuca Hrvata. Muslimanska politika zeli kompletno centralnu Bocnu ocistiti od Hrvata. U tu svrhu okljuceni su i judini sinova pravasi i ostala genga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*