Tihomir Purda: Tužit ću Srbiju

Za svog boravka u Vukovaru, premijerka Jadranka Kosor odlučila je posjetiti Tihomira Purdu, vukovarskog branitelja koji je početkom godine proveo 57 dana u pritvoru zeničkoga zatvora, nakon što je uhićen na granici s BiH, na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Srbija zbog navodnog kaznenog djela ratnoga zločina.

Budući da je 57 dana proveo u pritvoru, nakon čega je srbijansko pravosuđe odustalo od kaznenog progona, a time i od zahtjeva za izručenje, upitali smo Purdu hoće li tužiti Srbiju i tražiti naknadu štete. “Da, radimo na tome. To sve radi moj odvjetnik u Mostaru. Još rješavamo papirologiju. Ali donijeli smo odluku da idemo na tužbu”, potvrdio je Purda.

Dolaskom u stan obitelji Purda, u samom središtu Vukovara, premijerka Kosor iznenadila se ugledavši svoju veliku fotografiju uokvirenu i postavljenu na zidu dnevne sobe. “Pa, vi ste naša buduća kuma”, kazao je Purda, koji je premijerku dočekao s trudnom suprugom Slobodankom te djecom Ivanom (14), Tomislavom (10) i Martinom (7).

Premijerka je još ranije rekla da će biti kuma Purdinu četvrtom djetetu, a to je sada napokon i dogovoreno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*