Tijekom ispitivanja Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić i bacio je u rijeku

Dragan Paravinja (43), osumnjičen da je povezan s nestankom 17-godišnje Antonije Bilić iz Kričaka, kraj Drniša, u Hrvatskoj, uhićen je u nedjelju u 11.55 sati u naselju Donji Srđevići kod Srpca, u Bosni i Hercegovini. Njega su locirali i lišili slobode pripadnici MUP-a Republike Srpske (RS). Prilikom ispitivanja tijekom večeri kazao je da je udavio nesretnu Antoniju i bacio je u rijeku Krku.

Paravinja, čovjek za kojim se proteklih dana intenzivno tragalo, krio se u jednoj napuštenoj kući u blizini lokalne prodavaonice. Vlasnica kuće nedavno je preminula. Paravinja je još jednom pokušao pobjeći, no uhićen je u obližnjoj šumi.

Policija Republike Srpske započela je prije četiri dana potragu za Paravinjom, za koga se u Hrvatskoj sumnja da je povezan s nestankom sedamnaestogodišnjakinje, a već je i bio u sukobu sa zakonom zbog seksualnih delikata.

U prvoj izjavi istražiteljima negirao je povezanost s nestankom Bilićeve, pa će, nakon dolaska hrvatskih istražitelja u Banju Luku, biti suočen s materijalnim dokazima koje je prikupila hrvatska policija, a povezuju ga s nestankom maloljetnice.

Tijekom potrage za Paravinjom, cijelo područje Srpca bilo je blokirano jakim policijskim snagama.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je u nedjelju u Banjoj Luci kako je Dragan Paravinja kojega se sumnjiči zbog nestanka Antonije Bilić uhićen na obroncima planine Motajice kod sela Donji Srđevići gdje je i opažen u četvrtak kada je za njim pokrenuta velika policijska potraga.

Točan lokalitet na kojemu je policija nakon tri dana pronašla Paravinju (43) je oko 2,5 kilometra udaljen od samog sela. “On je pronađen u okolici objekta u kojemu je vjerojatno boravio”, kazao je Čađo.

Po riječima ministra Čađe, Paravinja u trenutku uhićenja nije pružao otpor iako je u jednom trenutku bilo jasno kako pokušava pobjeći potjeri. Paravinju policijski istražitelji tijekom popodnevnih sati saslušavaju u Centru službi sigurnosti u Banja Luci.

Čađo međutim nije mogao izrijekom potvrditi je li Paravinja od trenutka uhićenja dao bilo kakve informacije koje bi mogle koristiti pri potrazi za sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić iz okolice Drniša s čijim se nestankom 7. lipnja povezuje.

“To ne mogu komentirati. Nad Paravinjom se trenutačno provodi kriminalistička obrada a očekujemo da nam se u istrazi pridruže i kolege iz Hrvatske”, kazao je Čađo.

Čađo je u nedjelju ponovo istaknuo kako su u potragu od prvog trenutka bile uključene značajne snage policije RS a potporu potrazi pružali su i Granična policija Bosne i Hercegovine kao i policije Hrvatske i Srbije, prenijela je Hina.

1 Comment

  1. Po ko zna koji put čitamo ova zlodjela, monstruma, koji hodaju, rade među nama i nikom ništa. Zapravo želim nešto drugo reči.
    Koliko je ovakvih monstruma osuđeno? Koliko ih kaznu izdržava i koju kaznu?
    Je li nas novine obavijeste o ovakvim stvarima. Ne, nikada se ne zna kraj suđenja, kave su presude i da li se sprovode.
    I naravno pitanje kakvi su krivični zakoni? Za koga se prave zakoni kada se ne sprovode.
    Ma šta mislili, goli otok bi ipak trebalo osposobiti, samo radi ovakvih monstruma, pedofila,ali čini mi se da ih je previše oko nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*