TIME: Julian Assange osoba godine

Čitatelji uglednog časopisa Time za Osobu godine izabrali osnivača internetskog servisa WikiLeaks Juliana Assangea. U anketi je sudjelovalo 1.249.425 glasača, a Assange je dobio  382.020 glasova.

Na drugom je mjestu, po broju glasova, turski premijer Recep Tayyip Erdogan koji je dobio 233.637 glasova.

Na trećem mjestu po odabiru čitatelja je pjevačica Lady Gaga.

Nagrada i od Rolling Stonea

A talijanski nakladnik američkog glazbenog časopisa Rolling Stone izabrao je Assangea za Rock-zvijezdu godine. Rolling Stone Italia u priopćenju ne navodi glazbene kriterije zašto je izabrao Assangea čija je internetska stranica posramila vlade diljem svijeta. No usporedila ga je s Davidom Bowiem, opisujući Assangeovu sličnost s britanskom pop-zvijezdom u filmu “Čovjek koji je pao na Zemlju jednostavno zapanjujućom. On je anđeo uništenja svih skrivenih tajna, navodi Rolling Stone Italia aludirajući na povjerljive diplomatske dopise objavljene na WikiLeaksu.

Rocker IT-a (Informacijske tehnologije), prosijedi Assange bit će s nama tijekom cijele nadolazeće 2011. Assange je ikona poput Che Guevare na majicama ili Maa za Andyja Warhola. On je predvodnik kraja diplomacije i imperijalne sigurnosti, ocjenjuje Rolling Stone Italia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*