Timeova osoba godine ipak – Zuckenberg!?

Čitatelji američkog tjednika Time izabrali su danas za osobu godine Marka Zuckenberga 26-godišnjeg osnivača popularne društvene mreže Facebook, a ukinuli ranije objavljenu titulu Julianu Assangeu.

Iako je ranije objavljeno kako je po Timeu osoba godine osnivač WikiLeaksa iznenada i bez objašnjenja titula je pripala Zuckenbergu.

Tako je prije dva dana Time na svojim stranicama objavio kako je Assange osoba godine.

– Čitatelji su glasovali 1,249.425 puta i njihov je favorit jasan. Julian Assange dobio je 382.020 glasova, što mu je osiguralo prvo mjesto. Bio je 148.383 glasa iznad Recepa Tayyipa Erdogana, premijera Turske, pisao je tada Times.

No, uredništvo je odlučilo drugačije, pa se tako u izbor umiješala i Lady Gaga koja je uzela neke glasove zbog lajkova na Facebooku.

– Zbog povezivanja više od pola milijarde ljudi i mapiranja njihovih društvenih odnosa, kreiranja novog sustava razmjene informacija i uvođenja promjena u naše živote, Mark Elliot Zuckerberg je osoba 2010. godine prema izboru Timea, navodi se u obrazloženju odluke, koja je izazvala brdo reakcija čitatelja.

Tako se mogu pročitati komentari da je Zuckenberg platio Timeu da ga odaberu, te da je pobijedio kradljivac ideja.

Piše se i kako Time izgleda nema hrabrosti dati nagradu čovjeku kojeg je politički vrh amerike uzeo na zub te da im je ovogodišnja titula zastarjela jer bi možda bila ‘in’ 2008. godine.

Jedan od čitatelja piše kako je Zuckenberg dobio nagradu jer ne mrzi svoju zemlji i da će Obama nagraditi time što je Assangea skinuo s trona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*