Tiskara Vjesnik ide u štrajk, na kioscima se neće pojaviti Jutarnji list, Globus, Glorija…

Nakon propasti dnevnog lista Vjesnik, tamne sjene nadvile su se i na tiskaru Vjesnik, tj. poduzeće Vjesnik d.d. iz kojege je list Vjesnik izdvojen prije nekoliko godina.

“Da, tako je! Sljedećeg tjedna ide se u štrajk! A što drugo?”, rekao je Indexu.hr predsjednik Sindikata grafičara i nakladničke djelatnosti Stjepan Kolarić, potvrdivši informaciju kako će gotovo 400 djelatnika Tiskare Vjesnik ugasiti tiskarske strojeve već početkom sljedećeg tjedna.

Razlozi su, piše Index.hr, vrlo jednostavni. Naime, već tri mjeseca nisu dobili plaće, a ta informacija uopće ne zabrinjava njihove vlasnike, Vladu Republike Hrvatske. Ukoliko se prijetnja štrajkom ostvari na kioske sljedećeg tjedna neće, prema svemu sudeći, izaći mnoga EPH izdanja – od Jutarnjeg lista, Sportskih novosti pa do tjednika Glorija i Globus. “Zapeti” bi mogla i neka revijalna izdanja Večernjeg lista.

U hrvatskoj Vladi su pokazali totalno nepoznavanje stanja u Vjesniku d.d. Tako je na službenoj Facebook stranici koju uređuju “volonteri” s plaćom do 6.000 kuna kao odgovor na pitanje hoće li što učiniti s Tiskarom, odgovorili kao da je riječ o dnevnom listu Vjesnik koji se prije par godina odvojio od tiskare. N

aime, odgovorili da je stečaj u tijeku i da Tiskara nije pod ingerencijom Vlade!?

No, možda, na kraju, i za tiskaru vrijedi isto pravilo kao i za Vjesnik? Naravno ne treba ni zaboraviti ni priču o atraktivnoj imovini, zemljištu i zgradama Vjesnika te je očito da nekome ovakvo stanje i odgovara. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*