Tomislav Karamarko (ponovo) postao član HDZ-a

Predsjednica HDZ-a i hrvatske Vlade Jadranka Kosor na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a službeno je potvrdila da je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ponovno član HDZ-a, koji je napustio 1994., te mu uručila člansku iskaznicu.

“Veselim se tome, jer ćemo kao stranački kolege moći još jače i predanije nastaviti u poslu u kojem smo sada odlično radili i surađivali, još snažnije u borbi protiv kriminala i korupcije. Za to smo se opredijelili zajedno, kad sam postala predsjednica Vlade, a on prije toga postao nestranački ministar. U trenutku kad sam preuzela vodstvo stranke i Vlade bilo je pritisaka da donesem odluku da Tomislava Karamarka smijenim i da više ne bude član Vlade, vjerojatno i zbog njegova profila i biografije, vjerojatno zato što je bilo onih koji su se bojali kako zajedno kao tandem možemo još jače i bolje”, rekla je Kosor.

Karamarko je za sebe kazao da je “prastari član HDZ-a” kao jedan od njegovih osnivača, a obrazložio je i razloge zašto se odlučio vratiti u stranku u ovom trenutku. “Radeći u ovoj vladi koju je konstituirao HDZ, kao nestranački ministar doista sam imao zeleno svjetlo i poticaj i bio motiviran da MUP potpuno upregnemo u borbu protiv korupcije i kriminala. Stvari odrađene u posljednje tri godine u Hrvatskoj su doista revolucionarne i povijesne, a HDZ nosi obilježje povijesnosti”, poručio je Karamarko, podsjetivši na zasluge HDZ-a u stvaranju i obrani hrvatske države.

Ustvrdio je i kako je HDZ dokazao da je spreman suočiti se s devijacijama poput kriminala. “HDZ je jedina stranka koja provodi katarzu i čišćenje svojih redova, a pogledajte kako drugi reagiraju na mogućnost da ih se istražuje i uopće spominje kao moguće počinitelje”, kazao je Karamarko.

Rekao je da u Vladi radi s ljudima koji pošteno rade svoj posao te da je apsurd ovo što se danas događa s HDZ-om, ovi pokušaji nametanja kolektivne krivice. “Ako postoji krivica, institucije će to dokazati i pojedinci moraju odgovarati, a na HDZ s više od 230.000 članova, poštenih ljudi, radnika i seljaka, zaista nitko nema pravo bacati krivicu. Želim uložiti svoju energiju u konsolidaciju i obranu HDZ-a uoči izbora i želim održati dignitet ove vlade”, rekao je Karamarko

Na tvrdnju da će njegov ulazak u HDZ dio javnosti možda shvatiti kao dokaz da policija više neće profesionalno obavljati svoj posao, kazao je da je riječ o apsolutno pogrešnom razmišljanju. “Mi smo u posljednje dvije i pol godine dokazali kako radimo, a vidjeli ste koliko je članova HDZ-a završilo u Remetincu”, dodao je Karamarko, poručivši da će se nastaviti iskrena, odlučna i otvorena borba protiv korupcije, bez obzira na to o kome je riječ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*