Tomislav Nikolić posmrtno odlikovao Huga Chaveza

tomislav-nikolic-201Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić donio je Ukaz kojim je ordenom Republike Srbije na lenti, posmrtno odlikovan Hugo Chavez, predsjednik Bolivarske Republike Venezuele.

Orden je to za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive suradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Bolivarske Republike Venecuele, javlja Tanjug.

U priopćenju Kabineta predsjednika Republike navodi se i da će Srbiju na sahrani Chavesa, predstavljati Oliver Antić u svojstvu specijalnog izaslanika predsjednika Srbije.

Nedavno je Nikolić dodijelio niz odličja predsjednicima koje on smatra uglednim i zaslužnim. Odlikovao je predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Rusije, a Ordenom Republike Srbije na lenti i predsjednike još 11 država.

Na tom popisu su: predsjednik Armenije Serž Sargasjan, Azerbejdžana Ilham Alijev, Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, Gruzije Mihail Sakašvili, Kazahstana Nursultan Nazarbajev, Kirgiske Republike Almazbek Atambajev, Moldavije Nikolaje Timofti, Tadžikistana Emomali Rahmon, Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, Ukrajine Viktor Janukovič i Uzbekistana Islam Karimov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*