Tomislav Nikolić tvrdi da je u Rio de Janeiru sa Zoranom Milanovićem razgovarao pola sata, a Milanović tamo uopće nije bio!

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ima, čini se, spoznajnih problema jer ne samo da ne zna koliko je vremena proveo u nečijem društvu, nego ne zna ni s kim je bio u društvu i razgovarao, piše Novi list.

Nikolić je, naime, u intervjuu za agenciju Beta ustvrdio je da je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića sreo u Londonu, prilikom otvaranja Olimpijskim igara, i to na prijemu kod kraljice i s njim razgovarao sat vremena. No, Josipović je više puta govorio kako se s Nikolićem u Londonu susreo “u prolazu” te da razgovora, svakako ne tako dugog, nije bilo.

No, mnogo je zanimljiviji Nikolićev susret s predsjednikom hrvatske Vlade Zoranom Milanovićem. Predsjednik Srbije tvrdi da se s Milanovićem susreo u Rio de Janeiru i da su razgovarali pola sata. Nikolić je u Rio de Janeiru bio na Konferenciji UN-a Rio 20+ posvećenom 20. obljetnici Protokola iz Kyota i klimatskim promjenama. S obzirom da Zoran Milanović u to doba uopće nije bio u Rio de Janeiru doista je misteriozno kako se Nikolić s njim ne samo susreo nego i razgovarao.

Hrvatsko je izaslanstvo u Brazilu predvodio potpredsjednik Vlade Neven Mimica. No ni on nije razgovarao s Nikolićem. Na izravno pitanje novinara Novog lista je li se, možda, on susreo s Nikolićem i zadržao u dužem razgovoru, te je li ga Nikolić zamijenio za Milanovića, Mimica je rekao da se s Nikolićem nije ni susreo, a kamo li razgovarao.

S Nikolićem je najbliže bio na udaljenosti od desetak metara i to za vrijeme snimanja zajedničke fotografije sudionica Konferencije. Dakle, i dalje je nejasno i nepoznato s kim se predsjednik Srbije u Rio de Janeiru sreo i s kime je razgovarao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*