Topić: Za HDZ su Hrvati u Sarajevu, središnjoj Bosni i Posavini – smetnja!

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjo Topić reagirao je na najave formiranja trećeg entiteta, koje je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odaslao kako u bh. tako i u hrvatskim medijima. Topić je , kako prenosi FTV, vidno zabrinut za sudbinu Hrvata koji žive ili su prognani s područja središnje Bosne i Posavine.

– Zamislite izjave predsjednika najveće hrvatske stranke po kojem su samo nesposobni ostali u Sarajevu, navodi se u izjavi profesora Topića.

On smatra da je HDZ BiH radio i radi na iseljavanju Hrvata iz Sarajeva, ali i iz čitave Bosne. Radi direktno i indirektno, zatežući odnose s bošnjačkim strankama.

“Treći entitet je za HDZ BiH jedina opcija, a mi smo im smetnja i doživljavaju nas kao neprijatelje”, poručuje Topić.

“Zato nitko od njih neće da živi u Sarajevu. Zato licemjerno govore da npr. nema hrvatskog kanala jer su ga mogli imati od 1998. godine, kada je sa SDA potpisan sporazum. Zato neće doći na uzdizanje naše Teologije na fakultet. I zato ne vole Napredak jer bi voljeli da ništa ne radimo i da ne postojimo. To neki ne vide”, navodi se u izjavi predsjednika HKD Napredak.

8 Comments

 1. ne lazi topicu,,puno si zinuo,,sram te bilo,svoju teologiju pravi u sarajevu–tamo ti hrvati puno dolaziti nece,da li i ti mislis da 2 hrvata iz gorazda ili sanskog mosta sjede u domu naroda,ako su hrvati uopste,drzi se religije i ne kuvaj i ne siri lazi.

 2. HDZ BiH je krivac što nema Hrvata u Sarajevu Zenici Tuzli Banja Luci i večim djelom Bosanske Posavine.Stožerna stranka samo ima Hrvate od Ivan planine do Neuma.

 3. HDZ JE PRODAO BOSANSKU POSAVINU 1992 GODINE I FRANJO TOPIĆ JE REKAO ISTINU A GOSPODO IZ HDZ SADA HODATE DODIKU I MOLE ZA KOALICIJU SA SNSD U R SRPSKOJ.

 4. Nazalost, HDZ sada trazi pomoc od Dodika, jer su se bosanski hrvati nasli u problemima nakon izbora, preglasavanjem i izbornim inzinjeringom ne pise se dobro…
  kako god treba konultovat i manje stranke!

 5. U Sarajevu prema zadnjim podacima je ostalo oko 10 000 hrvata, kako god, zar ih se treba odreci…???
  Nema logike pricati na ovaj nacin!

 6. HDZ se odavno odrekao Hrvata u Sarajevu.Hrvati Sarajeva samo služe za glasačko tjelo i sprovode politiku HDZ i Dragana Čovića.Hrvati su večinom starija populacija koja nasjeda na manipulacije od strane stožerne stranke.HDZ je imao priliku i propustio puno u Sarajevu i odavno postao stranka bez viječnika i zastupnika u glavnom gradu Sarajevu.HDZ politiku provode ljudi koji žele iseliti sve Hrvate iz Sarajeva.

 7. Na žalost, ovo je istina. Čovićevce je samo briga da dobiju treći entitet kako bi se mogli čupati oko toga tko će biti predsjednik, a tko će sjediti u parlamentu, ne raditi ništa i dobivati veliku plaću. Hercegovački Hrvati se vole busati o prsa kako su veliki Hrvati. Lako ti je biti Hrvat u Ljubuškom, Širokom, Čapljini, Čitluku i sl., ajde budi Hrvat u Travniku, Sarajevu, Konjicu i Zenici !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*