Trg fra Grge Martića u Kreševu pod video-nadzorom

Središte Kreševa, Trg fra Grge Martića, odnedavno je stavljen pod cjelodnevni video-nadzor. Iako sve pomalo podsjeća na Orwelovog Velikog brata, u Općini Kreševo tvrde kako nije bilo drugog izbora do staviti kompletan trg pod video-nadzor.

Mada Kreševljake ne treba mnogo vući za jezik kako bi se raspričali o stoljećima kulture koju su njihovi preci gradili u raznim segmentima života, uključujući i brigu o čistoći, odnosno ekologiju, još u vrijeme dok ta riječ uopće nije postojala, u slučaju Trga fra Grge Martića pokazalo se da je ipak lakše pričati nego djelovati.

Naime, iako su u uređenje Trga uložena pozamašna sredstva, te iako je izgradnja Trga promijenila i uljepšala sliku gradskog središta, neke to nije sprečavalo u neodgovornom ponašanju, pa su komunalci gotovo svakodnevno imali pune ruke posla, čisteći otpatke koji su, umjesto u kantama za smeće, nalazili mjesto na pločniku. Ništa bolja situacija nije zabilježena ni kad je u pitanju (ne)čuvanje “inventara” trga, pa su klupe znale biti preko noći oštećene ili čak polomljene.

Očito je da se s najmlađima, koji provode najviše vremena na trgu, mora više raditi i u školama i u obiteljima kako bi u njihovim mladim glavama sazrela svijest o tome da se moraju ponašati mnogo odgovornije nego dosad. [Kresevo.ba]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*