Tri potresa uzdrmala BiH, u Zenici građani u panici izašli na ulice

Noćas u 01.12 sati snažan potres uzdrmao je Bosnu i Hercegovinu. Epicentar je 5 kilometara od Zenice, na dubini od 2 kilometra, a jačine 4,7 stpnjeva po Richteru.

Još jedan potres zaljuljao je BiH u 1.42 sati. Ovoga puta epicentar je bio 23 kilometra od Zenice, 17 km od Zavidovića, a jačine 4,2 Richtera.

Iako još nema službenih podataka, portal Doznajemo.com je dobio informaciju da je potres prouzročio manju materijalnu štetu. Veliki broj građana Zenice je u strahu od narednih potresa, pa su napustili domove i izašli na ulice.

Potres se osjetio širom BiH, pa je podrhtavanje tla probudilo je i brojne građane Sarajeva.

I prije potresa u Zenici u BiH se treslo tlo – u 2.35 sati zabilježen je potres je bio jačine 2,9 stupnjeva Richtera s epicentrom 7 kilometara od Zenice.

Iz Europsko-Mediteranskog Seizmičkog Centra (EMSC) potvrđeno je da je potres jačine 4,7 stupnjeva Richterove skale, u 01:12 pogodio Bosnu i Hercegovinu. Epicentar je lociran 2 kilometara sjeveroistočno od Zenice, odnosno 18 sjeverozapadno od Kaknja na dubini od dva kilometara. Drugi potres dogodio se u 01:42, a imao jačinu 4,2 stepeni Richterove skale, udaljen 9 km od Zenice. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*