Trojka iz BiH ukrala 118 izvanbrodskih motora, “radili” duž jadranske obale

izvanbrodski-motorVelikom akcijom policije iz Zadra, Pule, Rijeke i Šibenika uhvaćene su četiri osobe odgovorne za krađu čak 118 izvanbrodskih motora! Evo kako su organizirali svoje masovne pljačke po obali!

Nakon provedene opsežne istrage, policija je utvrdila kako su 19-godišnjak, 38-godišnjak i 46-godišnjak, svi bosanskohercegovački državljani, od listopada prošle godine do kraja siječnja 2013. na području tih policijskih uprava ukrali ukupno 118 izvanbrodskih motora marki Suzuki, Jamaha, Tohatsu, te jačine od četiri do 12 konjskih snaga, pojedinačne vrijednosti od sedam do 27 tisuća kuna.

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić kazao je kako bi ukradene motore skladištili kod četvrte osobe, 50-godišnjaka iz Hrvatske, u objektu koji se nalazi blizu granice s BiH, na području Vukovarsko-srijemske županije.

Kako bi zameli trag, naveo je Kostanić, trojac je učestalo prelazio granicu s BiH i prenosio na bosansko-hercegovački teritorij jedan po jedan motor, gdje bi ih preprodavali.

Najviše krađa, čak 47, četvorica osumnjičenih počinili su na području Zadarske županije, na području Istarske županije ukrali su devet motora, u Primorsko-goranskoj 16, u Splitsko-dalmatinskoj 35 i 11 na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Krali su motore s brodova privezanih u lučicama i privezištima duž jadranske obale. Na crnom tržištu, pretpostavka je policije, ukradeni motori mogli su se prodati za 200 do 700 eura po komadu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*