Trudna portugalska jedriličarka odustala od natjecanja na Olimpijadi

Carolina S. Borges, portugalska reprezentativka u jedrenju odustala je od nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu jer je trudna, bez trenera i bez podrške portugalskog tima.

Borges je iznenadila portugalske dužnosnike odustajanjem od natjecanja nekoliko sati prije nego što je trebala izaći na borilište. O svojoj odluci obavijestila je portugalski tim e-mailom, navodeći da odustaje zbog osobnih i medicinskih razloga.

“U trećem sam mjesecu trudnoće”, izjavila je Borges u intervjuu za “A Bola”. “Tužna sam, ali možete li zamislite što bi se dogodilo da se ozlijedim tijekom nastupa”, dodala je.

No, Borges je kazala da bi ipak riskirala da je imala podršku tima. “Nikada nisam imala nikakvu podršku. Ovakvu odluku sam donijela upravo jer je izostala podrška. Da sam imala trenera, sve bi bilo drugačije i natjecala bih se”, navela je Borges.

Portugalska misija u Londonu priopćila da je da će pokrenuti istragu zbog ovog incidenta. Tridesetrogodišnja Brazilka je nastupala za svoju domovinu na Olimpijadi 2004. u Ateni, a kasnije se priključila portugalskom timu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*