Trendovi: Kinezi kupuju luksuzne, a Europljani male automobile

Detroit je prvi veliki međunarodni automobolski sajam u 2013. Uoči početka sajma automobilska branša suočava se s velikim problemima. Brige ipak ne muče sve proizvođače podjednako.

No, njemački Volkswagen (VW) i u krizi posluje odlično. Automobilski stručnjaci koncernu iz Wolfsburga daju odlične ocjene. “Volkswagen predvodi listu poduzeća koja po mišljenju stručnjaka može i ubuduće očekivati najveću stopu rasta”, kaže Mathieu Meyer u izjavi za Deutsche Welle.

U konzultantskoj kompaniji KPMG on je šef sektora za automobilsku industriju koji je objavio studiju o razvoju autobranše. Meyer vjeruju da će VW ostvariti proklamirane ciljeve poslovanja i do 2018. postati najveći svjetski proizvođač vozila.

Nakon Volkswagena, na drugom mjestu (što se tiče očekivanja automobilskih eksperata) očekivanog rasta poslovanja je BMW, tvrdi KPMG.

Iza VW-a, BMW-a i japanske Toyote, četvrto mjesto su zauzeli ambiciozni južnokorejski proizvođači Hyundai/Kia. Među deset automobilskih kompanija s najboljim poslovnim izgledima, KPMG je izlistao čak četiri kineska proizvođača. U zapadnom svijetu oni su još uglavnom nepoznati: BAIC, SAIC, FAW i Geely. U top-tenu se našao i indijski koncern Tata, koji je kupio luksuzne marke Jaguar i Land Rover.

“Od deset firmi s najboljim potencijalima rasta osam ih je iz Azije. Najviše ih je iz Kine. To su firme koje na tržištu imaju najbolje izglede u idućih pet do deset godina”, dodaje Meyer.

Poznavatelji automobilske branše očekuju da bi u idućih pet godina broj proizvedenih i prodanih vozila mogao opasti ponajprije u Europi. Najveći pad se očekuje u Italiji i u Španjolskoj.

Sasvim druga slika vlada u tzv. novoindustrijaliziranim zemljama. Tamo stručnjaci očekuju rast proizvodne i prodajne stope, ponajprije u Indiji, Kini, Brazilu i Rusiji. Vozila koja se proizvodi u tim zemljama i koja su u prvom redu namijenjena domaćim kupcima, po mišljenju KPMG-a bi do 2018. mogla doseći stabdarde kvalitete koji vrijede u razvijenim zemljama. A onda više nema razloga da se ta vozila ne izvozi.

U razvijenim industrijskim zemljama kupci žele male, ekološke automobile. Ispitanici KPMG-ove studije očekuju zato pojačani rast na tim tržištima, ali samo u segmentu kompaktnih, mali i najmanjih vozila.

I u zemljama u razvoju i ubuduće će takvi modeli biti traženi. “Ali vrlo veliki rast u novoindustrijaliziranim zemljama očekujemo u području vozila koji služe kao statusni simboli, npr. SUV-modela”, precizira Mathieu Meyer. [Deutsche Welle]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*