Tuzlanku Dijanu papa vozio na vespi?!

U vrijeme dok je papa Benedikt XVI. zrakoplovom Air Italije letio iz Rima za Zagreb, Dijana Bećirević – jedna od rijetkih novinarki kojoj je bio dopušten ulazak u papinske odaje iza vatikanskih zidina i koja je nekoliko puta intervjuirala tadašnjeg kardinala Josepha Ratzingera – partijala je uz bazen u Las Vegasu s poznatim reperom 50 Centom – piše zagrebački Jutarnji list.

Negdašnji seks-simbol bivše Jugoslavije, zvijezda Startove duplerice, model i novinarka, već dugo živi u Americi, a svjetsku slavu stekla je 80-ih kad je osvojila svijet šoubiznisa. Družila se s mnogim poznatim osobama, ljubovala s rock zvijezdama i sportašima, intervjuirala svjetske političare, dvojicu papa, rušila talijansku vladu, producirala filmove, punila naslovnice svjetskih magazina… I danas, u kasnim 40-ima, osvaja šarmom. Upravo pregovara za posao na TV-postaji Al Jazeera.

Tuzlanka, koja je preseljenjem u Ameriku promijenila ime u Diana Niven, dugo je radila u Italiji kao model, da bi je poslije zvali na televiziju RAI. Htjela je raditi zabavnu emisiju, ali ju je tadašnji direktor talijanske državne televizije angažirao kao novinarku i voditeljicu emisije vjerskog sadržaja.

Jedina je novinarka, kaže, koju je tadašnji papa Ivan Pavao II. primio u svojoj rezidenciji čak nekoliko puta, a s papom Benediktom XVI. i danas je u dobrim odnosima. Vatikanski svećenici voljeli su mladu i atraktivnu novinarku. Intervjue je dobivala jednim smiješkom.

Za pokojnog papu kaže da je bio čovjek njezina života s velikom karizmom, dok je Benedikt XVI. skroman i pošten čovjek, intelektualac par excellance. Netom prije nego što je kardinal Ratzinger postao papa, Diana je došla u Vatikan, a kako je bilo jako vruće i nije bilo autobusa, Ratzinger je došao vespom po nju. Jedan američki novinar ih je snimio i htio prikazati Dianu kao Ratzingerovu ljubavnicu.

– Htio je napraviti skandal, ali je shvatio da bi ga to koštalo karijere pa fotografija nikada nije objavljena. Ja sam nosila štikle i bila lijepo odjevena, mislim da je to nekima smetalo, ali je tada Ratzinger rekao da se njemu obrati onaj kome to smeta – prisjeća se Diana.

Ratzinger nikada nije mislio da će postati poglavar Katoličke crkve. Htio se vratiti u domovinu jer je imao problema sa srcem, ali ga je njegov prethodnik nagovorio da ostane i posveti život Vatikanu.

Benedikt XVI. bio je čovjek kojega je Ivan Pavao najviše volio. On je bio mozak Vatikana. – Za razliku od Ivana Pavla, ovaj papa je skromniji i ozbiljniji, ali i pričljiviji – kaže Diana.

Kada je umro Ivan Pavao II., Diana je Ratzingeru poslala pismo potpore i sućuti. Napisala mu je i da bi htjela da on naslijedi svog velikog prijatelja. Tako je i bilo, a kada je ona završila u bolnici, Benedikt XVI. poslao joj je pismo potpore. – Molio je za moje ozdravljenje. Nikada mu to neću zaboraviti – kaže.

1 Comment

  1. Danas su komentari dostigli vrhunac, po pitanju drugih tema, ali prilog o “nekoj kurtizani Dijani pa još iz Tuzle” dajte molim vas “hrijec1” skulirajte se, i nikada nam na ove stranice ne pišite ovakve nebuloze.
    Za to postoji žuti tisak, trećerazredne neke novine pa je tamo promovirajte do mile volje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*