Kriza guši Tuzlansku mljekaru, otpušteno 40 radnika

Oko četrdeset radnika Tuzlanske mljekare jučer je ostalo bez posla. Teška ekonomska situacija je izgleda pokucala i na vrata ovog nekadašnjeg giganta, javlja RTV Slon.

Ruvejda Mujabašić, jedna od radnica koja je otpuštena, kaže da joj nije jasno šta se zapravo dogodilo. “Došli smo jednostavno na posao, sekretarica je ušla u gardarobu, po grupama je pozivala radnike u separe. Tamo je bio prisutan šef proizvodnje, predsjednik sindikata, direktor i iz kadrovske službe”, kaže Mujabašić.

Na tom sastanku, kako kaže, obaviješteni su da su otpušteni. “Kako, po kom kriteriju, mi smo pitali, kaže on – ocjenjivani ste. Bit ćete svi zbrinuti. Međutim, kad smo vidjeli spisak, to je sve naštimano. Mi smo prevareni”, kazala je Mujabašić.

Kako bi saznali šta je pravi razlog ovih otpuštanja, RTV Slon je kontaktirala tvrtku Ljubljanske mlekarne d.d, koja je ujedno i većinski vlasnik Tuzlanske mljekare.

Kao razlog otpuštanja oni navode tešku ekonomsku situaciju u kojoj su se našli, što znači pripremu reorganizacije mljekare u Tuzli, s ciljem sužavanja proizvodnog programa, a time i odgovarajućeg broja radnih mjesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*