TV urednik nazvao bh. Hrvate nacistima: HSS traži kaznu VIDEO

Zapadnohercegovački Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke (HSS) u idućih će nekoliko dana podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH protiv emisije “60 minuta” i njezina urednika Bakira Hadžiomerovića, a zbog, kako navode kontinuiranog kršenja odredbi Zakona o komunikacijama BiH.

U priopćenju za javnost Ureda za informiranje HSS-a se navodi kako će od Upravnog odbora FTV-a zahtijevati suspendiranje Hadžiomerovića zbog kontinuiranog kršenja odredbi uređivačkih načela, važećih na FTV-u, te da će prigodom podnošenja prijave od RAK-a tražiti da donese odgovarajuće mjere protiv navedenog urednika i emitera.

U ŽO HSS-a navode kako su se na ovaj potez odlučili zbog “cijelog niza uvreda, grubih konstrukcija i objeda koje je Hadžiomerović iznio u emisiji ’60 minuta’ o građanima Hercegovine, poglavito o žiteljima Širokog Brijega nazivajući ih ‘nacistima i arijevcima’, što dotičnom gospodinu nije prvi put, ali je u prošloj emisiji dotakao dno granica dobrog ukusa, ljudskog ponašanja, a o novinarskom i profesionalnom ponašanju je u ovom slučaju izlišno i govoriti”.

– Hadžiomerović je bjelodano pokušao, pretpostavljamo pod utjecajem svojih političkih mentora, prikazati Hrvate Hercegovce ili kako nas još nazivaju ‘južne Hrvate’ kao ‘povampirene naciste’, čime je pokušao, nakon poniženja koje je hrvatskom narodu kao najmalobrojnijem na proteklim izborima priredio njegov SDP, unijeti dodatni razdor u međuetničke odnose u BiH. Na temelju svega izrečenoga od Hadžiomerovića u prošloj emisiji, a i godinama kontinuirano, smatramo kako on podstiče na etničku i vjersku mržnju između zajednica u BiH i samim tim postaje jedan od najvećih propagandista mržnje među narodima i građanima BiH, navodi se u priopćenju HSS-a.

4 Comments

  1. Naravno, da treba podnijeti tuzbu, ali steta je sto to cini ovaj HSS, sto se netko drugi nije sjetio!
    Pohvale za portal hrvatska rijec, jer jos nije u rukama vladajuceg HDZ-a…jer da jeste, bili bi banovani do sada…
    Sloboda govora je ono sto nam treba u ovim teskim vremenima!

  2. Zaista ne vidim da je poruka upucena Hrvatskom narodu, kritika je na mjestu,a i slika sve govori.Zasto se niko nije oglasio i osudio ove huligane ,pa pokazao “Sarajevu” da ne misle kao ovi idioti…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*