Tužiteljstvo za Dijanu Čuljak traži jednomjesečni istražni zatvor

dijana-culjak-uhicenaBivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak uhićena je sinoć ispred svojeg doma u sjedištu Zagreba zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici dovedena je na ispitivanje u sjedište ŽDO-a na Selskoj cesti. Prema riječima njezina odvjetnika Gordana Pregleja, Čuljak je u tužiteljstvu iznijela obranu, no detalje iskaza nije želio otkriti.

Prema pisanju medija, Čuljak je, nakon što je na nju proširena istraga u slučaju Core Media, od nekoliko svjedoka tražila da promijene iskaze koji su za nju bili nepovoljni. Policija je sve to, navodno, tajno snimila pa se očekuje da će tužiteljstvo od Županijskog suda zatražiti da se Dijana Čuljak zbog utjecaja na svjedoke zadrži u istražnom zatvoru.

Nakon uhićenja njezin odvjetnik izjavio je da se navodno sprječavanje dokazivanja ne odnosi na slučaj bivšeg direktora programa Nove TV Siniše Svilana, nego na aferu Core Media, u kojoj je Dijana Čuljak zajedno sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i još četiri osobe osumnjičena za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te za nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

Za sprječavanje dokazivanja Kaznenim je zakonom predviđeno od jedne do osam godina zatvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*