U Banićima kod Dubrovnika svećenik ubio predsjednika mjesnog odbora

Noćas oko dva sata u mjestu Banići kod Dubrovnika dogodilo ubojstvo. Don Ivan Sinanović (43) u svojoj se kući sukobio s predsjednikom Mjesnog odbora Banića Markom Kraljevićem (49), došlo je do fizičkog obračuna, u kojem je Kraljević zbog teških ozljeda preminuo, izvještava Dubrovački vjesnik

Policija je u kratkom priopćenju izvijestila tek da u Banićima uhićen 43-godišnjak zbog sumnje da je ubio 49-godišnjeg muškarca te da se ubojstvo dogodilo noćas oko dva sata.

Policija je u 1.45 sati zaprimila dojavu da netko lupa i viče na ulaznim vratima župne kuće u kojoj živi 43-godišnjak, nakon čega su izašli na mjesto događaja.

Na samom ulazu, u hodniku župne kuće, policija je zatekla mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazio 43-godišnjak.

Policija je izvijestila da je zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva 43-godišnjak uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Na mjesto događaja izašla je zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Biskup župnika Sinanovića razriješio dužnosti

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u Župi Banići, te izrazio sućut obitelji ubijenog Marka Kraljevića.

“Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojeg sam trajno razriješio službe župnog upravitelja Župe Banići i Lisac, te mu do daljnjega, u skladu s Kanonskim propisima zabranio obavljati sve čine svećeničkog reda”, navodi u priopćenju biskup Uzinić.

Pozvao je sve svećenike, redovnike i redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mu se pridruže u toj molitvi, jer, kako kaže, ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke u našoj mjesnoj crkvi.

“Istovremeno izražavam iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom” , navodi u priopćenju biskup, izrazivši obitelji pokojnika predsjednika Mjesnog odbora Banići Marka Kraljevića kao i cijeloj župnoj zajednici Župe Banići svoju sućut i blizinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*