U Banjoj Luci plakati podrške Mladiću, u utorak i miting podrške

Jutros su u pojedinim dijelovima Banje Luke osvanuli plakati podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću, koji je jučer uhićen u Srbiji. Na jednom od plakata napisano je “Slomljeno je krilo, ali se pamti let”, “Vostani Srbine” i druge poruke.

U tome gradu priprema se i središnji miting podrške Ratku Mladiću. Najavljen je za utorak, 31. svibnja, a organizari je Boračka organizacije Republike Srpske (BORS), potvrdio je njezin predsjednik Pantelija Ćurguz, koji je istovremeno za nedjelju najavio skup podrške u Kalinoviku.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija je istakao da je boračka populacija ogorčena zbog Mladićeva uhićenja i činjenice da mnogi likuju zbog uhićenja, pa čak i srpski političari u Beogradu, ali da ih ne iznenađuje likovanje medija i političara iz Federacije BiH.

“Stav BORS-a je da državni organi Srbije vode kompletnu izdajničku srpsku politiku i zemlju vode pogrešnim kolosijecima”, rekao je Perendija, dodajući da (srpskom predsjedniku Borisu) “Tadiću i njegovoj klici sreću neće donijeti EU i NATO”.

Perendija je rekao da mu se ne sviđaju izjave pojedinih političara iz RS koji rad i postupke Haaškog tribunala smatraju kao neminovnost i poručio im da moraju biti svjesni da svoje političke funkcije uživaju zahvaljajući radu i rezultatima Ratka Mladića, Radovana Karadžića i tadašnje političke i vojne garniture RS. On je istakao da je general Mladić najsvijetliji lik novije srpske istorije i novog srpskog patriotizma, utemeljivač VRS i BORS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*