U Barceloni počinje najveći svjetski sajam mobitela

mwcU Barceloni sutra počinje Mobile World Congress (MWC), najveći mobilni sajam na svijetu na kojem će brojne kompanije predstaviti nove modele pametnih telefona i tableta.

Tijekom proteklih godina na ovom sajmu predstavljeni su telefoni poput Samsungovog Galaxyja S, HTC-ova modela One X i brojnih drugih mobitela koji su proteklih godina dominirali tržištem.

No, kako piše Dnevnik.hr, u posljednje vrijeme situacija se promijenila te sve veći broj kompanija najjače modele predstavlja na posebnim konferencijama kako bi pažnja medija bila usmjerena samo na taj model.

Tako je prošle godine Samsung svoj Galaxy S3 predstavio na konferenciji početkom svibnja, a ista će situacija biti i ove godine te će Galaxy S4 predstaviti naknadno – vjerojatno sredinom ožujka, dok na ljeto očekujemo i Galaxy Note 3.

HTC i LG svoje su najjače modele (HTC One i LG Optimus G Pro) već predstavili u veljači, Sony je Xperiju Z predstavio još u siječnju na CES sajmu u Las Vegasu, dok Applea, kao i obično nema na ovom sajmu jer ova kompanija nove modele iPhonea također predstavlja na posebnim konferencijama.

To je razlog da se po medijima Mobile World Congress proglašava nepotrebnim, čak mu se najavljuje skori kraj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*