U Beogradu pretučen bivši upravitelj Golog otoka Jovo Kapičić

Umirovljeni general bivše JNA i partizanski narodni heroj NOB-a Jovo Kapičić (92) napadnut je i teže povrijeđen danas u Ulici Stanoja Glavaša u Beogradu, prenosi “Blic”. Bivšeg upravitelja zloglasnog Golog otoka napala je s leđa nepozanta osoba udarivši ga nekoliko puta u glavu, a nakon napada je pobjegla.

Kako piše “Blic”, Kapičića je s leđa napao nepoznati čovjek i nekoliko puta ga udario u glavu, nakon čega je pobjegao. Nakon što je nekoliko trenutaka ležao onesviješćen na ulici, Kapičića su do stana dopratila dva prolaznika. Kapičićev sin Dragan, bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije, je potvrdio da je njegov otac napadnut i da je potražio liječničku pomoć zbog povreda glave i oka. Napad je prijavljen policiji

Kapičić se za vrijeme Drugog svjetskog rata borio u partizanima, a nakon rata je bio general UDBE, veleposlanik, ministar unutarnjih poslova Crne Gore, ali njegovo se ime najčešće vezuje uz Goli otok. Naime, on je kao tadašnji zamjenik ministra unutarnjih poslova Jugoslavije Aleksandra Rankovića bio izravno nadležan za taj zloglasni zatvor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*