U BiH formirana Operativna skupina za borbu protiv terorizma

Da bi borbu protiv terorizma učinile još efikasnijom, policijske agencije u BiH su formirale Operativnu skupinu za borbu protiv terorizma, čije će sjedište biti u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Osim pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, Operativnu skupinu čine predstavnici još sedam policijskih agencija – Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Granične policije BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Službe za poslove sa strancima, Federalne uprave policije (FUP), MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko Distrikta.

Povodom ovog značajnog događaja za BiH, 7. travnja bit će održana konferencija za medije na kojoj će se obratiti ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin, američki veleposlanik u BiH Patrick S. Moon, njemački veleposlanik u BiH Joachim Schmidt te ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Mirko Lujić.

Očekuje se prisustvo i čelnih ljudi institucija koje participiraju u Operativnoj skupini, te predstavnici EUPM-a, ICITAP-a, FBI-a i američkog veleposlanstva u BiH, saopćeno je iz SIPA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*