U BiH i Srbiji otvorena glasačka mjesta za hrvatske parlamentarne izbore

Na području Bosne i Hercegovine u 7 sati otvorena su birališta na kojima hrvatski državljani koji žive u toj zemlji mogu glasovati za zastupnike u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice.

U toj je zemlji, u kojoj pravo glasa ima oko 264 tisuće hrvatskih državljana, otvoreno trideset glasačkih mjesta i to u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih konzularnih predstavništava u BiH.

U Sarajevu, gdje glasuju birači iz općina središnje i istočne Bosne, otvoreno je dvanaest biračkih mjesta. U Mostaru je otvoreno jedanaest biračkih mjesta za glasače s područja Hercegovine, u Banja Luci dva za glasače s područja sjeverozapadne Bosne, dok u Tuzli na pet glasačkih mjesta mogu glasovati birači iz općina sjeveroistočne Bosne.

Sva birališta u BiH otvorena su do 19 sati, a na njima će se moći glasovati i u nedjelju, također od 7 do 19 sati.

Na teritoriju Srbije otvoreno je šest biračkih mjesta na kojima hrvatski državljani mogu glasovati na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. U diplomatskim misijama i konzularnim uredima Hrvatske moći će se glasovati danas i sutra.

Ukupno će, prema podacima hrvatskoga veleposlanstva u Beogradu, u Srbiji moći glasovati više od 30 tisuća hrvatskih građana koji imaju stalno ili privremeno prebivalište u Srbiji, kao i nekoliko stotina hrvatskih državljana koji se na dan izbora nalaze u Srbiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*