U Bihaću pilot poginuo u padu zrakoplova na obiteljsku kuću

bihac-zrakoplov
Foto: Bihac.net

U ponedjeljak navečer, u 19:20 sati, na kuću Mirsada Buljubašića u Bihaću pao je mali sportski zrakoplov, pri čemu je poginuo njegov pilot Jasmin Fazlić, javlja portal Bihac.net. Njemački zrakoplov marke “Mooney” iz još uvijek nepoznatih razloga srušio se na dio kuće u kojoj nije bilo nikoga, ali je izazvana velika materijalna šteta.
Portal Bihac.net iz MUP-a Unsko-sanskog kantona saznaje da je zrakoplov trebao sletjeti na bihaćki sportski aerodrom Golubić, ali je za 4,5 kilometra preletio odredište. Prema prvim informacijama letjelica kojom je upravljao Fazlić bila je u ispravnom stanju. Fazlić, Bišćanin sa adresom stanovanja u Njemačkoj, privatnim zrakoplovom poletio je sa aerodroma u Banjoj Luci.
Vlasnik kuće u koju je udario radi u Sloveniji, a njegova supruga i sin nisu bili u tom dijelu kuće. Mjesto gdje je zrakoplov pao gusto je naseljeno.
Ekipa državne Agencije civilnog zrakoplovstva iz Sarajeva rano jutros započela je uviđaj na mjestu nesreće, a obavit će se i odbukcija tijela stradalog. O uzrocima nesreće zasa se ne može ništa pouzdano reći, osim da se u tom kontekstu spominju dvije važne činjenice: da je zrakoplov bio tehnički ispravan te da je, prema izjavama očevidaca, u Bihaću puhao je jak južni vjetar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*