U Boću kod Brčkog ubijen povratnik Martin Jozić

U Boću kod Brčkog sinoć je u obiteljskoj kući nad bračnim parom Jozić izvršeno teško krivično djelo razbojništva, nakon čega je supružnik Martin Jozić, jutros uslijed zadobivenih teških ozljeda preminuo u UKC Tuzla. Tijekom noći, policija Distrikta zaprimila je i prijavu o seksualnom zlostavljanju.

Zbog ova dva nemila događaja, brčanska vlada otkazala je redovnu i zakazala izvanrednu sjednicu, na kojoj je razmatrana trenutna sigurnosna situacija u Brčkom te donijeti određeni zaključci o tom pitanju.

Nakon sjednice se gradonačelnik Miroslav Gavrić, zajedno sa šefovima Odjela, uputio se u Boće, gdje su članovima obitelji izrazili sućut, te razgovarali s uznemirenim mještanima.

U Boću, Ivo Pranjić brat nastradale Janje Jozić, koja je trenutno u UKC Tuzla je kazao da ga je sestra nazvala oko 21 sat i rekla da ju je netko napao.

”Ona nije znala da zet Martin leži izudaran u garaži. Nismo mogli naći ključ od kuće pa smo se uputili u ljetnu kuhinju koja je spojena s garažom i tamo smo zatekli Martina sa vezanim rukama i vrećom na glavi. Ležao je na podu, a glava i ruke su mu bili krvavi. Okrenuo sam ga i pokušao da mu pomognem. Nazvao sam hitnu službu i Policiju. Pored Martina našao sam komad vodovodne cijevi“, rekao je Ivo.

Po riječima Ive Anđelovića, predsjednika Mjesne zajednice Boće, među mještanima je nakon ovoga zavladao strah pa mnogi stanovnici koji su mislili za blagdane da dođu kući, to više ne žele jer se boje. On je, zajedno s mještanima, od Policije i predstavnika lokalne vlasti zatražio da poduzmu sve moguće mjere da bi ih zaštitili od ovakvih situacija.

Kao mogući motiv ovog teškog razbojništva svjedoci navode koristoljublje. Naime, Matin i Janja su jučer u svoje selo stigli na odmor za Uskrsne blagdane iz Austrije gdje su na privremenom radu.

Goran Lujić, šef brčanske policije, kazao je da Policija poduzima sve moguće aktivnosti da bi pronašli razbojnika.

Zbog zločina koji se dogodio, mještani Boća pokrenut će potpisivanje peticije za smjenu šefa brčanske policije. S obzirom da policija nije bila u stanju rasvijetliti zločin koji se dogodio također u Boću prije nekoliko tjedana, stanovnici Boća strahuju za svoju sigurnost. Mještani Boća smatraju da policija nije u stanju osigurati njihovu sigurnost i stoga pokreću smjenu šefa policije kojeg smatraju odgovornim za ovakvo stanje.

Odbor HDZ BiH za Brčko distrikt je sa nevjericom primio vijest da se u velikom tjednu dogodilo ubojstvo povratnika koji je s puno vjere i nade došao svojoj kući da obilježi najveći katolički blagdan Uskrs.

“Na žalost, u proteklo vrijeme smo svjedoci opetovanog kriminalnog napada na mještane hrvatskih mjesta, a u zadnje vrijeme Župe Boće. U posljednjih 6 mjeseci ovo je treće kazneno djelo razbojništva na ovom području u kojem žive Hrvati od kojih ni jedno nije rasvijetljeno. Očito je da Policija Brčko distrikta nije uradila adekvatnu sigurnosnu procjenu niti poduzela mjere iz svoje nadležnosti te je objektivno odgovorna što je posljednje razbojstvo imalo smrtnu posljedicu”, ističe se u priopćenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*