U četvrtak se obilježava Međunarodni dan borbe protiv mina

mine-posljedicePovodom 14. godišnjice stupanja na snagu Konvencije o zabrani mina, Međunarodna kampanja za zabranu mina (ICBL) je pokrenula kampanju “Lend Your Leg” (“Posudi svoju nogu”) čiji je cilj rješavanje problema mina u svijetu.

Kampanja je počela 1. ožujka i završava 4. travnja 2013. godine, na Međunarodni dan svjesnosti o opasnosti od mina i pomoći žrtvama mina, poznat i kao Dan borbe protiv mina. Cilj kampanje je bio da se kroz simboličan akt zavrtanja nogavica hlača, skrene pažnja na posljedice prisutva mina i pruži podrška žrtavama mina u procesu oporavka i integracije.

Imajući u vidu situaciju u BiH, naglasak kampanje bio je na žrtvama mina, te je slogan “Bosna i Hercegovina bez novih žrtava mina” bio okosnica provođenja kampanje.

Kampanju u BiH je provela nevladina organizacija ”Inicijative preživjelih od mina” uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), ICBL-a, Centra za uklanjanje mina (BHMAC) i Koalicijom za uključivanje protuminskih akcija u razvojne programe u suradnji sa širim krugom partnera.

Promotivni spot kampanje i izložba portreta žrtava će biti prikazani na završnom događaju zakazanom za četvrtak, u sklopu kojeg će se održati i konferencija za novinare te otvaranje izložbe fotografija “Portreti žrtava mina u Bosni i Hercegovini“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*