U “Hercegovačkoj banci” građanima je još “zarobljeno” 7,5 milijuna maraka!

Nikola Fabijanović, likvidacijski upravitelj “Hercegovačke banke” Mostar, kojoj je 11. lipnjaove godine Federalna agencija za bankarstvo ukinula dozvolu za rad, u petak je po drugi put pozvao sve one koji imaju potraživanja u ovoj banci da se jave do 18. rujna.

Banka, prema pisanju Dnevnog avaza, trenutačno raspolaže sa oko 43 milijuna maraka, a ukupna potraživanja samo po depozitnoj osnovi iznose 96,3 milijuna maraka.

Samo Federalna vlada i Zavod PIO/MIO potražuju oko 40 milijuna maraka, dok građani imaju sedam i pol milijuna KM depozita.

Nakon isteka roka za prijavu potraživanja, kažu u Agenciji, bit će sačinjena lista prioriteta, poslije čega kreće isplata. Sva imovina banke će se unovčiti, potom će po zakonu i propisima biti obavljena dioba tih sredstava. Na prvom mjestu za isplatu su depozitari.

Procjenjuje se da će od tog novca moći biti isplaćeno oko 50 posto potraživanja, dok će ostatak biti namaknut nakon što se unovči i ostala imovina banke. Cijeli postupak trebao bi biti gotov do kraja godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*