U Hrvatskoj pao snijeg, zatvorena autocesta Zagreb-Rijeka, popodne snijeg i u BiH

Zima je stigla! U Hrvatskoj tmperatura je preko noći drastično pala, tako da je kiša u gorskim krajevima, a potom mjestimično i u nižim predjelima, prešla u snijeg. Nešto iza 7 sati mokar snijeg je pao i u Zagrebu.

Zabijelili su se gorski krajevi, ali obilniji snijeg pao je i u nizinama varaždinske i međimurske županije, ali i šire.

Kako su javili iz hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, na sjeverozapadu sa snijegom.

Obilnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima gdje je moguća i grmljavina. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Dnevna temperatura, u sjevernim i sjeverozapadnim područjima, od 0 do 9, u ostatku Bosne od 10 do 17, na jugu do 22°C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 15°C, a u pojedinim dijelovima Bosne temperatura će se spustiti i do -3.

Zatvorena autocesta Rijeka-Zagreb

Zbog jakog vjetra dionicom autoceste A6 od Delnica do Kikovice zabranjen je promet za sve skupine vozila, na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča te dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Senja smiju voziti samo osobna vozila, izvijestio je HAK u nedjelju ujutro.

Zimski uvjeti na snazi su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovice i Bosiljeva, te na gotovo svim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu.

Zbog snijega ili susnježice sporije i otežano promet teče na autocesti A2 između čvorova Krapine i Trakošćana i autocestom A4 od Komina do Goričana.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split- Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*