U HT Mostar tvrde da je izbor Primorca zakonit

Iz HT Mostar upućeno je priopćenje za u povodu, kako se navodi, «niza neistina koje se u posljednje vrijeme objavljuju u medijima, a vezano za imenovanje predsjednika Uprave HT-a Mostar».

– Dužni smo reagirati i dati dodatna pojašnjenja kako bi javnost bila upoznata s točnim informacijama. Zakon o javnim poduzećima u Federaciji BiH kao i Zakon o gospodarskim društvima u Federaciji BiH jasno propisuje da se „postupak izbora, imenovanja i razrješenja Uprave utvrđuje Statutom društva“.

U 35. članku Statuta HT-a Mostar, koji se često navodi u medijima, jasno između ostalog stoji da „imenovanja i opoziv predsjednika Uprave – direktora i člana Uprave – izvršnog direktora za pokretnu mrežu predlaže Vlada Federacije BiH putem svojih predstavnika u Nadzornom odboru“.

Dakle, Vlada svoje ovlasti vrši putem članova Nadzornog odbora koje je ona imenovala, a nikako izravno davanjem bilo kakve suglasnosti s kojima se neprekidno manipulira kroz medije.

Prema Pravilniku o postupku odabira kandidata i načinu imenovanja članova Uprave, imenovanje kandidata za mjesto člana Uprave vrši Povjerenstvo za izbor kandidata sastavljeno od članova Nadzornog odbora.

U konkretnom slučaju, Povjerenstvo za izbor kandidata za predsjednika Uprave i člana Uprave za pokretnu mrežu, sastavljeno od većinskog broja članova Nadzornog odbora koje je imenovala Vlada Federacije BiH, predložilo je Vilima Primorca za predsjednika Uprave tj. Zorana Bakulu za člana Uprave – izvršnog direktora za pokretnu mrežu.

Prijedlog Povjerenstva, potpuno u skladu s propisima, Nadzorni odbor je usvojio na svojoj I sjednici u 2011. godini održanoj 27.1.2011. u Mostaru, stoji u priopćenju za javnost upućenom iz HT ERONET-a.

Podsjetimo, izbor Vilima Primorca izazvao je kontroverze kako kada je riječ o samoj zakonitosti, tako i kada je riječ o odnosima dvije najjače hrvatske stranke u BiH, HDZ-a BiH i HDZ 1990, koje imaju različita gledišta o budućem načinu upravljanja spomenutom kompanijom.

(HRiječ)

1 Comment

  1. Dase nezaboravi. Od kuda dolaze kritike. Kritike dolaze pretezno od oni osoba koje rade po direktivi Sarajevski Begova. Hrvate zale stvoriti i uvrstiti kao nesposobn. Dabise oduprli toj stoni budite jedinstveni. Zato im smeta ujedinjenje Hdz-B.H Hdz-90. Smetaim Hrvatsa odlucnost. Stvoriti male politicke frakcije da lako mogu s njima manipulirat i uzeti kakvog anacionalnog Hrvata. Vjera u Boga i Hrvatska sloga. Sa tim idealima vicete uspjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*