U Los Angelesu ispitan producent filma “Muslimanska nevinost”

Službenici američkih saveznih vlasti u Los Angelesu ispitali su producenta filma koji je izazvao buru među muslimanima arapskih zemalja zbog sadržaja kojima vrijeđa proroka Muhammeda, izjavili su američki dužnosnici.

Pedesetpetogodišnji Nakoula Basseley Nakoulu, koji je ranije zabilježen u kaznenoj evidenciji, kada mu je zabranjeno korištenje računala i pristup internetu, bit će ponovno uhićen zbog kršenja uvjetne slobode.

Nakoula Basseley Nakoula, čije ime stoji iza filma “Muslimanska nevinost”, a koji vrijeđa proroka Muhammeda i koji sebe predstavlja kao “Kopt Nakoulu“ je navodno nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Savezni dužnosnik koji je želio ostati anoniman rekao je da su producent filma Nakoulu i “Sam Bacile“ koji se također dovodi u vezu s filmom, ustvari jedna osoba. Nakoulu je, međutim, u izjavi za AP negirao da je on Sam Bacile, ali je potvrdio da ga poznaje, prenosi agencija Anadolija.

1 Comment

  1. Čuli ste da je rečeno starima, oko za oko, zub za zub, a Ja vam kažem: ne opirite se zlotvoru… čuli ste da je rečeno ljubi svoga bližnjega i mrzi svoga neprijatelja, a Ja vam kažem: ljubite svoje neprijatelje i molite za one koji vas progone… (Mt 5, 38-48)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*