U Mostaru nema mjesta za Budaka, Francetića, Vokića i Tita

mostar1 “Sramota je da u Mostaru ulice nose imena po zločincima, ali ne samo ustaškim. Tu su i komunistički zločinci s Titom na čelu. Stoga, mislim da se Ulici maršala Tita treba vratiti prvotni naziv Glavna ulica te da se promijene imena i drugih ulica koje nose imena komunističkih zločinaca”, izjavio potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović, a prenijela “Slobodna Dalmacija”. Vidović smatra da treba što prije na dnevni red Gradskog vijeća staviti točku o promjeni naziva pojedinih ulica i donijeti adekvatno rješenje u vezi s tim. Kao sporne uglavnom se spomonju ulica koje nose imena dr. Mile Budaka, Jure Francetića, Ante Vokića i Mladena Lorkovića, Vidović smatra da popis treba dopuniti i Ulicom maršala Tita.
“U prošlom sazivu ta je točka bila dva puta na dnevnom redu. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić imao je, rekao bih, jedan konstruktivan prijedlog da se te ulice nazovu po pjesnicima. Međutim, to nije bilo prihvatljivo strankama s bošnjačkim predznakom iz ne znam kojega razloga”, izjavio je Vidović.

1 Comment

  1. Stavljam ovaj napis na fb-uk kao odgovor mom vitinjaninu Viti Borasu, te obracam paznju na dio teksta:
    “Vidović smatra da treba što prije na dnevni red Gradskog vijeća staviti točku o promjeni naziva pojedinih ulica i donijeti adekvatno rješenje u vezi s tim. Kao sporne uglavnom se spomonju ulica koje nose imena dr. Mile Budaka, Jure Francetića, Ante Vokića i Mladena Lorkovića, Vidović smatra da popis treba dopuniti”- a neka moj fb-drug Vito procita cijeli teksr, te da se ne ljuti ni na mene ni na piscateksta Vidovica.
    Napose, ako se upusta u javno istupanje neka se ne ljuti i ostane na visini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*