U Mostaru održan konzultativni sastanak vodstava HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH

Predsjednici HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH, Božo Ljubić i Dragan Čović, zajedno s najužim stranačkim vodstvima održali su u Mostaru konzultativno-radni sastanak na kojemu su analizirali dosadašnju suradnju ove dvije stranke na svim razinama vlasti te zaključili da su zadovoljni međusobnom suradnjom u županijskim vladama, uz naglasak na međusobno jačanje povjerenja.

Kako je objavljeno u službenom priopćenju, posebno je na ovom sastanku bilo riječi o funkcioniranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj i Županiji Zapadno-hercegovačkoj. Također se razgovaralo o predstojećim lokalnim izborima, te načinima suradnje na izborima kako ove dvije stranke tako i stranaka okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru BiH.

Zaključeno da svi prijedlozi i otvorena pitanja budu predmet konkretnih dogovora stranačkih vodstava na svim razinama.

Bilo je riječi i o procesu izbora nove vlade u Hercegbosanskoj županiji. Iz odgovornosti prema svim građanima u ovoj Županiji zaključeno je da ovaj proces uspostave Vlade treba što prije završiti na ranije dogovorenim načelima.

Dva predsjednika su informirali stranačka vodstva o rezultatima razgovora šest stranačkih lidera u Banjoj Luci. Izraženo je zadovoljstvo spremnošću svih sudionika razgovora da se nađu najbolja rješenja koja će osigurati ustavnu ravnopravnost svih naroda i građana i ubrzati put BiH prema NATO i Europskoj uniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*