U Mostaru svečano otvorene “Šantićeve večeri poezije”

Manifestaciju “Šantićeve večeri poezije”, koju, pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH, organizira Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Mastara, sinoć je svečano otvorio presjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Tom je prigodom Bevanda izrazio zadovoljstvo što se “Šantićeve večeri” ove godine održavaju na dostojanstven način, kako i dolikuje Šantiću. Svima je poželio dobrodošlicu “u najljepši grad na svijetu”, a umjetnicima plodonosan rad.

Potpredsjednik SPKD “Prosvjeta” iz Mostara Veselin Gatalo istakao je da su ovogodišnje “Šantićeve večeri poezije” najbolje do sada, te naglasio kako je jako bitno da je ova manifestacija podignuta na višu razinu, što je od velikog značaja za srpski narod u Mostaru, ali i cijeli grad.

Dodao je da će tijekom sedmodnevne manifistacije biti izvedeni različiti programi, te da je kruna dodjela “Šantićeve nagrade”, kao najznačajnijeg priznanja za pjesništvo u regiji.

Prve večeri manifestacije brojna publika uživala je u koncertu Kvarteta “Nevski” iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Beogradske filharmonije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*