U MUP-u RS samo 72 Hrvata

Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) Tomislav Tomljanović ocijenio je danas da je u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) RS-a nedovoljno zaposlenih Hrvata, a prošloj godini bilo ih je svega 72. “Na rad MUP-a nismo imali primjedbi, ali smo ne zadovoljni nacionalnom zastupljenošću Hrvata u institucijma MUP-a, jer je njih zaposleno manje od jedan posto”, rekao je Tomljanović, nakon sjednice ovog kluba na kojoj su razmatrani akti usvojeni u Narodnoj skupštini RS-a, 30. i 31. ožujka, među kojima i izvještaj o radu MUPRS-a u 2009.
Precizirao je da su u MUPRS-a lani bila zaposlena samo 72 Hrvata, što, naglašava, čak manje nego u 2008. godini, kada ih je bilo 74. Tomljanović očekuje da će se nadležne institucije pozabaviti načinom kako ovaj debalans razriješiti. “To je neophodno, jer je prošlo puno vremana, a osnovne prepostave, koje su u Ustavu zagarantirane, mi ne uspijevamo ostvariti u institucijama”, upozorio je.

1 Comment

  1. U MUP-u RS samo 72 Hrvata!! Apr 13, 2010 !

    Tomljanovic Tomislav vec vise od 15. godina sjedi u institucijama Republike Srpske pa se eto sjetio da se tek u aprilu 2010. godine javno zacudi kako to da Mup broji samo tako malo Hrvata! To pitanje treba postaviti bas njemu! kao i to gdje je potrosio toliko vrijeme i sta je uradio umjesto da se samo pita! i cudi! osim sto je ostavio svoju obitelj i doveo ljubavnicu u Vjece naroda sa kojom ima vanbracno djete! Jos ima obraza da postavlja pitanja na koja on i njemu slicni predstavnici Hrvata trebaju dati odgovor! Javno cemo apelirati da jos prije izbora idu svojim kucama!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*