U nedjelju ponovni izbori u Čapljini

Ponovni izbori za Skupštinu Hercegovačko-neretvanjske županije bit će održani u nedjelju, 7. studenog, na redovnim biračkim mjestima 173A004, 173A021A, 173A022A, 173A022B i 173A024 u osnovnoj izbornoj jedinici Čapljina.

Izbori će biti provedeni na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Središnjeg izbornog spiska koji su korišteni na dan općih izbora 3. listopada, saopćeno je iz SIP-a BiH.

Pravo glasa ima  3.588 birača.

U skladu s Instrukcijom o postupku provedbe ponovnih izbora, izbore u Čapljini će nadzirati i 15 službenika Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kao i sam transport i dostavu izbornog materijala.

Brojanje glasačkih listića bit će obavljeno u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, na dan ponovnih izbora u nedjelju, 7. studenog, s početkom u 24 sata u prisustvu izbornih posmatrača.

Dom naroda Parlamenta FBiH neće moći biti konstituisan dok ne budu održani novi izbori na pet biračkih mjesta u Čapljini.

Poslije potvrđivanja rezultata za ovu razinu vlasti tek će biti konstituirane županijske skupštine, a kasnije i Dom naroda.

Prema ustavnim odredbama u FBiH, u Domu naroda federalnog parlamenta biraju se predsjednik i potpredsjednici ovog entiteta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*