U Neumu po četvrti put održan međunarodni festival klapske pjesme

Četvrtu godinu zaredom klape iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske donijele su u Neum ugođaj hrvatske nacionalne kulture sadržane u obliku klapske pjesme. Glavni organizator ove večeri je klapa ”Neum”, na čiji se poziv ove godine odazvalo osam klapa, od kojih se svaka predstavila sa tri izvedbe.

Uz klapu ”Neum” domaće snage predstavljala je i mlada ženska klapa ”Zvijezda mora” iz Neuma.

Na samom početku večeri okupljenima se obratio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, koji je kazao je općina Neum iznimno ponosna što se u Neumu njeguje klapska pjesma, te kako će ovaj susret klapa postati tradicija, zahvaljujući mladim ljudima koji su okupljeni u klape ”Neum” i ”Zvijezda mora”.

Uz domaćine na susretu su sudjelovale klapa ”Signum” Čapljina, klapa ”Oštro” Cavtat, klapa ”Amfora” Dubrovnik, klapa ”Praska” Podstrana, klapa ”Putalj” Kaštel Sućurac i klapa ”Mriža” Split.
Više od 500 gledatelja pljeskom je nagrađivalo svaku izvedbu, a posebnim pljeskom više puta nagrađena je klapa ”Praska” za izvedbu pjesme ”Na omiškoj stini.” I domaća klapa ”Neum” briljirala je u svom nastupu, posebice u izvedbi obrade ”Moje prvo pijanstvo”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*