U Njemačkoj raste potražnja za vjerskim knjigama

Potražnja za vjerskim knjigama na njemačkom tržištu raste. Najveći porast od 18,4% doživjele su knjige o kršćanstvu, objavio je 3. ožujka u Frankfurtu časopis “Börsenblatt des Deutschen Buchhandels”, prenoseći rezultate istraživanja “Media Control GfK International”.

Naslovi koji su najbolje prodavani odnose se na “crkvenu krizu” i na slučajeve zlostavljanja u Crkvi. Značajno je porasla i potražnja za Biblijom (14,6%), a neznatno i zanimanje za knjige o židovstvu (0,7%) te za druge tekstove o svjetskim religijama (2,9%). Međutim, vjerska enciklopedijska izdanja (-11,6%), pjesmarice i molitvenici (-6%) u 2010. znatno su manje prodavani.

Jedan od razloga povećanja prodaje nakladnici i knjižari vide i u onome o čemu piše Thilo Sarrazin u knjizi “Deutschland schafft sich ab”, kojom je izazvao zanimanje medija i potaknuo rasprave o integraciji islama.

Thomas Häußner, šef izdavačke kuće Echter, ističe da su vjerski izdavači htjeli svojim novim knjigama produbiti međureligijski dijalog. Stefan Hauck iz Udruge njemačkih knjižara, kako prenosi Katolička tiskovna agencija KNA, naglašava da je tijekom jeseni došlo do znatnog povećanja broja novih publikacija koje se bave islamom, fundamentalizmom i svjetskim religijama.

I u 2011. očekuje se daljnji rast prodaje vjerskih knjiga. Tome će svakako pridonijeti i planirano skoro izdavanje drugog sveska knjige “Isus iz Nazareta” pape Benedikta XVI. [kta/ika]

1 Comment

  1. Veliki pozdrav postovani.!2008godine objavila sam duhovnu knjigu “DUSI NA DAR”Korica knjige je slika Urosa Predica na majcinom grobu.Ovu knjigu bih zelela da prestavim na vasem tyrzistu u prodaji ako prihvatate.Za vece informacije mozete pogledati i na ovom linku.Unapred bicu vam zahvalna.http://www.jovicaletic.com/cms/?page_id=5515

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*