U pozadini vijesti o tuzlanskom HDZ-u 1990: 500 članova, a 379 glasova

Kompletan Županijski odbor HDZ-a 1990 Tuzlanske županije, kao i četiri općinska odbora, s ukupno oko 500 članova, pristupili su jučer HSP-u BiH, objavio je Dnevni avaz. Informaciju su potvrdili i predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić te sada bivši predsjednik Županijskog odbora HDZ-a 1990 Pejo Banović.

“Ovo je veoma važna odluka za Hrvate ovog područja. Razlozi zbog kojih smo se odlučili na ovakav potez leže u tome što želimo funkcionalnu BiH, učešće Hrvata u vlasti na razini FBiH i države BiH. Želimo ući u projekt izmjene Ustava, koji bi osigurao ravnopravnost svih, što HDZ nije uspio u proteklih 20 godina”, izjavio je Banović za Dnevni avaz.

Na ovu vijest HDZ 1990 je reagirao priopćenjem u kojem stoji kako “navod da je ‘cijeli županijski odbor HDZ 1990 Tuzla prešao u HSP’, jednostavno nije točan”.

“Radi se o manjoj grupi ljudi predvođenih Ivicom Marinovićem i Pejom Banovićem koji su na prošlim izborima pod tvrtkom tog županijskog odbora uspjeli osvojiti svega 379 glasova na području cjelokupne Tuzlanske županije i to zajedno s HSP-om u koji sad navodno prelaze. Zato je bilo jasno kako stranka ne može računati s tim ljudima nakon takvog katastrofalnog rezultata. Vodstvo HDZ1990 u Tuzli je suspendirano i kao pojedinci se mogu priključivati kome hoće i kako hoće, ali ne mogu nastupati u ime HDZ1990”, stoji u priopćenju.

U stranci ističu kako je HDZ1990 u okviru svojih središnjih tijela definirao i usvojio politiku djelovanja nakon općih izbora, te da je gore spomenuti dvojac sudjelovao u tim procesima i glasovao za ono što HDZ1990 svrstava u okvir dosljedne borbe za poštivanje većinske volje Hrvata u BiH.

7 Comments

  1. Ovakve tekstove pišu zaštitnici politika i oni koji Bosnu7 i Hercegovinu vole za fotelje.Iza ovi naručeni tekstova stoji HDZ.

  2. Ovaj tekst je sastavljen isključivo od činjenica i ničega više. Možda vi znate nešto o tome kako se i od koga se naručuju tekstovi, ali portal Hrvatska riječ se takvim poslom ne bavi. Ne primamo narudžbe!

  3. marinovic i banovic dresove mjenjaju po potrebi–od hdz bih,hdz 1990–SADA IZDAJNICKI HSP–TREBA IM ZABRANITI DA ZIVE OD POLITIKE–OBADVOJICA RADE ZA PARE I TREBA IH IZBACITI–TO JE VECI SMRAD OD ONIH MUSLIMANA KOJI SE IZJASNE KAO HRVATI DA BI ZIVJELI OD POLITIKE I VLASTI–HSP JE LAZNI I SA PRAVIM PRAVASTVOM NEMAJU NISTA.

  4. trebalo bi malo razmisliti o komentarima SARAJEVSKIH MUDJAHEDINA–A GLUME LAZNE PRAVASE–KOLIKO IH MESARI I ZUBARI PLACAJU DA GLUME HRVATE?

    • IZA GORNJI KOMENTATORA SU PLAČENICI OBA HDZ PO ZADATKU DRAGANA ČOVIĆA I BOŽE LJUBIĆA KOJI MRZE SVE KOJI MISLE SVOJOM GLAVOM U HRVATA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*