U proračunu RS manje novca za hrvatske i bošnjačke udruge

U proračunu Republike Srpkse za narednu godinu smanjene su stavke za rad udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata, kao i dobrotvornih društava “Merhamet” i “Caritas” u tom entitetu.

Nacrtom proračunskog okvira za 2012. stavka za rad spomenutih bošnjačkih i hrvatskih udruga je sa ovogodišnjih 200.000 umanjena je na 140.000 maraka, dok “Merhametu” umjesto 200.000 u narednoj godini je predviđeno 135.000, a “Caritasu” bi umjesto 150.000 trebalo pripasti 135.000 maraka.

Nacrtom proračuna za narednu godinu Vlada RS-a nije predvidjela sredstva za financiranje rada Fiskalnog vijeća BiH, dok je u ovoj godini za te namjene izdvojeno 44.013 maraka.

Istovremeno, na pojedinim stavkama proračunskog okvira za 2012. predviđena su značajna uvećanja, među kojima je i “kapitalni grant za razvoj turizma u RS-u” od četiri miliona maraka namijenjenih za nastavak realizacije projekta “Andrić grad”.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je da je među osnovnim ciljevima u ekonomskoj politici pozitivan gospodarski rast, istakavši kako se procjenjuje da će u ovoj godini rast iznositi oko dva posto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*