U Rimu održan koncert trija “Pons” i predstavljanje letka Kraljica Katarina

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici organiziralo je 20. rujna 2011. godine u Rimu koncert trija “Pons”, uz suradnju s Hrvatskim kulturnim društvom “Napredak”-podružnica Mostar i talijanskom organizacijom “Movimento Cristiano Lavoratori” iz Rima.

Članovi Napretkovog trija “Pons” izveli su djela velikih majstora klasične glazbe u Bazilici Santa Maria in Aracoeli, u kojoj je pokopana pretposljednja bosanska kraljica Katarina. Veleposlanstvo BiH pri Svetoj Stolici je predstavilo letak o Kraljici Katarini koji će biti distribuiran na više jezika svim posjetiteljima ove Bazilike da se informiraju kako o ovoj bosanskoj kraljici, tako i o povijesti BiH.

Koncertu kojem su nazočili mnogobrojni članovi diplomatskog kora i zvaničnika Svete Stolice, predstavnika medija, bh. građana koji žive u Rimu, nazočio je i predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir.

U prigodnom obraćanju veleposlanica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Jasna Krivošić-Prpić zahvalila se rektoru Bazilike i umjetnicima, te istaknula značaj Kraljice Katarine, kao simbolu povijesne veze između BiH, Svete Stolice i Italije, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*