U RS optužili Mesića da "nastavlja politiku svog strica SS pukovnika"

Banjolučki list “Glas Srpske” prenio je izjavu predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić da “bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić nastavlja politiku svoga strica – pukovnika Marka Mesića, komandanta Vražije SS divizije koja se borila sa Hitlerovom vojskom na istočnom frontu”.

Dukić je tim riječima komentirao Mesićevu izjavu emitiranu u Dnevniku Hrvatske televizije. Mesić je, kako piše “Glas Srpske”, komentirajući posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića RS i njegov susret sa premijerom RS Miloradom Dodikom, rekao da “ne vjeruje Dodiku, koji samo nastavlja politiku Miloševićevu politiku”. “Mesić se plaši i mrtvog Slobodana Miloševića jer je vjerojatno zajedno sa njim bio razvijač bivše Jugoslavije”, rekao je Dukić.

“Glas Srpske” tvrdi da je “Mesićev stric Marko Mesić”, pukovnik koji je tijekom II. svjetskog rata bio “komandant 369. SS divizije, poznate kao ‘Vražja divizija'”.

List prenosi i izjavu predsjednika Boračke organizacije RS Pantelije Ćurguza da je Mesić “čovjek koji nosi najveću odgovornost za krvoproliće koje se dogodilo na prostorima bivše Jugoslavije” te da je Potrebno “da svi demokratski predstavnici na domaćoj sceni, kao i stranci, službeno gospodinu Mesiću daju etiketu i da ga nazovu pravim imenom kada je u pitanju projekat raspada Jugoslavije”.

1 Comment

  1. mesic ss-ovac nije,ali komunista koji je radio i radi protiv bih hrvata jeste,podijelio je hrvatsku na takozvane crvene rodoljube i profasiste,i to kao predsjednik,napravio je od marka perkovica-thomsona-profasistu,,krsten je u pravoslavnoj crkvi kao dijete od 5 godina,za vrijeme domovinskog rata glumio da mu je zena ukrajinka,a zena mu je srpkinja-to smatram nebitnim,ali je lagao i glumio,,danas je pocasni predsjednik drzave koja se hrvatskom zove,,nazalost tako je to.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*