U ruskom vojnom skladištu eksplodiralo 4.000 tona streljiva, evakuirano 10.000 ljudi

Skladište ruske vojske s 4000 tona streljiva eksplodiralo je u utorak na Uralu, zbog čega je evakuirano tisuće stanovnika, dok podataka o žrtvama zasad nema.

Prve eksplozije su se dogodile u utorak ujutro u vojnom skladištu Donguz, 30 kilometara daleko od grada Orenburga u kojem živi oko 600.000 stanovnika.

“Četiri tisuće tona streljiva je eksplodiralo, od čega 1379 tona granata od 100 mm, 400 tona avionskih bombi, 2300 tona raketa za sisteme Uragan”, navodi se u priopćenju Istražniog vojnog komiteta.

Radi se o streljivu koje je istovareno iz vagona kako bi bila uskladišteno, a zatim uništeno. Ministarstvo obrane je potvrdilo da u nesreći nije bilo žrtava među vojnicima koji nisu evakuirani na vrijeme.

“Pripremaju se informacije o žrtvama i štetama”, priopćio je komitet.
Vlasti su priopćile u toku jutra da su poduzele evakuaciju ukupno 10.000 ljudi iz nekoliko mjesta u krugu od deset kilometara.

Vlasti su poslale dva zrakoplova Il-76 da ugase požar koji je uslijedio poslije eksplozija. Ova vrsta incidenata je česta u Rusiji, gdje vojna skladišta sadrže velike količine oružja i streljiva koji se često drže u lošim uvjetima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*