U sarajevskom Narodnom pozorištu održan Napretkov božićni koncert

U sarajevskom Narodnom pozorištu sinoć je održan Napretkov svečani božićni koncert. Pred ispunjenom dvoranom nastupali su Arijana Marić – Gigliani (sopran), Ivan Jelić (tenor), Berislav Puškarić (bas) i Ivan Đuzel (truba), a pod dirigentskom palicom Darija Vučića, direktora Narodnog pozorišta i bivšeg Napretkovog stipendiste.

U ime HKD Napredak prisutnima se obratio dr. Hrvoje Milošević, član Središnje uprave. Tom prilikom dr. Milošević je napomenuo kako je ovaj koncert važan jer nas podsjeća na tradicionalne Božićne običaje koje HKD Napredak želi održati kao prepoznatljiv i lijep događaj koji nam svima uljepšava Božićne dane. Prisutnima je zaželio sretan Božić i uspješnu Novu Godinu.

Nazočnima se obratio i pokrovitelj ovogodišnjeg koncerta, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. “Zahvaljujem se HKD Napredak za sve što čini za očuvanje hrvatske kulture i katoličkog duha. Posebna mi je čast što sam mogao doprinijeti realizaciji večerašnjeg svečanog i radosnog događaja. Zahvaljujem i svima vama koji ste kupovinom ulaznice pomogli stipendiranje mladih studenata u BiH”, rekao je Budimir.

Nakon izvedenih 16 skladbi, održan je i Božićni domjenak u holu Narodnog pozorišta. [kta/hkdn]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*