U Sarajevu počeli Napretkovi uskrsni dani 2013.

uskrs-jajaHKD Napredak je u Sarajevu danas započeo programe Napretkovih uskrsnih dana 2013. Ovogodišnju manifestaciju započeli su planinari Hrvatskog planinarskog društva Bjelašnica 1923. koji su 23. ožujka pohodili Hrasnički stan na Igmanu, a 25. ožujka su održali svoju godišnju skupštinu.

U sklopu Dana večeras će u Galeriji Gabrijel u Kamernom teatru 55 biti održana promocija knjige dugogodišnjeg člana i bivšeg dopredsjednika Napretka Matka Kovačevića “Staze gordog hoda”.

Udruga likovnih umjetnika HKD Napredak i ove godine organizira tradicionalnu Uskrsnu izložbu čije je otvaranje zakazano za srijedu, 27. ožujka u Maloj galeriji crkve Sv. Ante na Bistriku. Na izložbi će se predstaviti 39 članova likovne udruge s ukupno 42 umjetnička djela.

Nakon toga, u organizaciji Nogometnog kluba “SAŠK 1910.-Napredak” od 30. do 31. travnja na terenima Sportskog centra Stup bit će održan Napretkov dječiji malonogometni uskrsni turnir, koji je novina u Uskrsnom programu.

Središnja manifestacija Uskrsnih dana je Napretkov svečani uskrsni koncert koji će biti održan u srijedu, 3. travnja u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Na koncertu će nastupiti Napretkov trio “Magis”, Mješoviti vokalni ansambl “Art Vivo”, solisti Katarina Kikić, sopran; i Ivan Šarić, bas, uz glasovirsku pratnju Aide Mušanović.

Karte za koncert je moguće kupiti ili rezervirati u uredu HKD Napredak ili na blagajni Narodnog pozorišta.

Dani završavaju Uskrsnim boćarskim turnirom koji organizira Boćarski klub “Napredak-Willa” 7. travnja na terenima sportskog centra Stup, priopćeno je iz press-službe HKD Napredak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*