U Sarajevu se održava Međunarodna konferenciju o siromaštvu

konfer-siroma U organizaciji Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u prostorijama Katoličkog školskog centru “Sv. Josip” u Sarajevu započela je Međunarodna konferenciju o siromaštvu i socijalnoj isključenosti na kojoj će se prezentirati prvo izvješće o siromaštvu koje je pripremio Caritas u BiH pod nazivom: Pričali smo sa siromasima – siromaštvo i socijalna isključenost koje uočava Katolička crkva u Bosni i Hercegovini.
Na konferenciji sudjeluje oko 100 sudionika među kojima su kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, Franjo Komarica, biskup banjolučki i predsjednik Caritasa BK BiH, Bosiljko Rajić, direktor Caritasa BK BiH, te predstavnici Caritasa Europa i europskih zemalja (Italija, Belgija, Francuska, Hrvatska, Srbija, Švicarska itd.), predstavnici domaćih i međunarodnih nevladinih organizacija, javnih institucija i Caritasa u BiH.
Na početku konferencije sve nazočne pozdravio je moderator ovoga susreta Zdenko Spajić sa željom da ova konferencija bude motivacija “da o siromasima samo ne pričamo, nego da za njih radimo”. Na otvaranju konferencije pozdravni govor uputili su kardinal Vinko Puljić, biskup Franjo Komarica i Bosiljko Rajić.
Izlaganje na temu “Siromaštvo – pojam i tumačenje sa statističkog aspekta” održat će Edin Šabanović iz Agencija za statistiku BiH, a predavanje pod nazivom “Rezultati istraživanja o siromaštvu” Zlatko Malić iz Caritasa BK BiH. [kta]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*