U Subotici pretučen predsjednik Hrvatsko-bunjevačko-šokačke stranke

Subotička policija odredila je mjeru zadržavanja do 48 sati 23-godišnjem Ivanu S. i 20-godišnjem Josipu S. iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su nanijeli teške tjelesne ozljede predsjedniku Hrvatsko-bunjevačko-šokačke stranke Blašku Temunoviću, javlja agencija Tanjug.

No, u pozadini nisu politički razlozi, nego imovina. “Postoji osnovana sumnja da su Ivan S. i Josip S, nakon kraćeg verbalnog sukoba, jučer oko 11 sati, zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa, u prostorijama Hrvatsko-bunjevačko-šokačke stranke, napali predsjednika stranke 52-godišnjeg Blaška T. i nanijeli mu teške telesne ozljede”, navodi se u priopćenju subotičke Policijske uprave.

Obojica će uz kaznenu prijavu, biti privedeni istražnom sucu Osnovnog suda u Subotici.

HBŠS je skrenula svojevremeno pozornost na sebe i pločom s porukom ispred stranačkih prostorija u Subotici: “Tražimo ista prava kao Srbi u Hrvatskoj” i bila je upućena srbijanskoj skupštini, jer je “za manjinske zajednice donijela neprihvatljiv Zakon o lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima”.

Tražili su također i postavljanje spomenika ispred Skupštine Srbije u Beogradu u znak sjećanja na ubijene zastupnike HSS-a Stjepana Radića, dr. Đure Basaričeka i Pavla Radiću.

Blaško Temunović je bio žrtvom napad i 18. lipnja 2007., kada je u Subotici usred dana pretučen bejzbolskom palicom i metalnom šipkom. HBŠS tvrdi da je Temunović bio žrtvom šovinističkog izgreda, dok je policija priopćila da je jedan od napadača bio Subotičanin i da je do fizičkog obračuna došlo zbog “neraščišćenih računa” oko djevojke R. K. (27) također iz Subotice.

1 Comment

  1. Tragedija, i ako osobno mislim da je sve zasluzeno! Nebih se usudio kazati drugacije jer nema politickog motiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*