U Tuzli umro poznati novinar Nisvet Džanko

Nakon urednog postoperativnog toka poznati novinar, urednik, te TV voditelj Nisvet Džanko kojem je 19. svibnja trasplantirana jetra preminuo je danas uslijed embolije pluća u 14:46 sati u jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Ovu informaciju je potvrdila glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.

“Nakon incijalno urednog postoperativnog toka došlo je do pojave komplikacija koje nisu neočekivane u transplantacijskoj medicni. Smrtni ishod je nastupio pod kliničkom slikom masivne plućne embolije, u 14:46 sati u jedinici intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju”, rekla je Odobašić.

Podsjetimo, Džanki je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli 19. svibnja obavljena transplantacija jetre.

Dan nakon operativnog zahvata doc. dr. Nermin Salkić sa Odjela za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla, kazao je da je prvi doplerski ultrazvnični nalaz kod pacijenta kojem je transplantirana jetra bio uredan. Imao je funkcionalan krvotok jetre koji je u potpunosti očuvan, a njegovi nalazi su bili očekivani.

No, krajem prošlog tjedna njegovo stanje se počelo pogoršavati, a jutros je stanje postalo kritično i nažalost došlo je do fatalnog ishoda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*